Sommarens bästa fika

Nej, det här är ingen matblogg men jag gör ett undantag och tipsar om en go’ fika från sommarstället. 


Ingen sommar utan rabarberpaj. Jag brukar lägga till hallon eller persikor för att få in flera smaker. Ett enkelt recept med ett kolaknäckigt täcke som smakar ljuvligt!


– Ta cirka 4 normala rabarberstänger eller cirka 400-500 gram. Hacka och blanda med 3 msk socker och 0,5-1 msk maizena- eller potatismjöl. 

– Lägg i en smord pajform. Rabarber och frukt ska täcka botten ordentligt. 

– Blanda i en kastrull på svag värme: 

– 175 g smör

– 0,75 g ljus sirap

– 2 dl socker eller mer beroende på hur sött/surt du vill ha. 

– 0,5 dl vispgrädde

– 1,5 dl vetemjöl

0,5 msk bakpulver (blanda ihop med mjölet ovan)

– 3 dl havregryn

– 0,5 tsk salt 

Grädda på 175 grader i 30 minuter eller tills ytan är brun och knäckig som mörk kola… 


Ha en skön kväll!