Äppelfest i fabriken

För några dagar sedan tröttnade jag på att inte kunna köpa svenska äpplen i affären nu när det är säsong. Därför googlade vi fram ett ställe som vi trodde sålde äpplen, Äppelfabriken, på Färingsö. Men det visade sig vara fel. De sålde allt utom just de nyplockade äpplena.

Växthus Äppelfabriken. #joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Desto bättre, tyckte delar av resenärerna, hamnade vi i ett litet paradis där man kunde äta den godaste äppelkakan och de godaste äppelmunkarna och dricka deras egen äppelmust, till ett visserligen saftigt pris.

Fika med äpplen. #joelhome

Keramik i växthus. #joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home

Att Dagens Nyheter Bostad just skrivit ett reportage om detta ställe gjorde att vi kunde läsa mera om ägarna av stället som fick idén till att starta verksamheten en dag när de såg att folk till och med körde äpplen till återvinningsstationer för att bli av med dem. 

Slitna krukor och vinrankor. #joelhome

Keramik sol. #joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home

Jag önskar att jag hade ett äppelträd så att jag kunde få fyra papperskassar (som är det minsta man kan lämna in) med frukt för att få testa äppelmust från egen odling plus slapp släpa hem denna mängd med frukt från affären i alla fall någon månad mindre per år. Hör du någon klaga över all frukt – mejla mig, info@joelhome.se.

Äppelmust. #joelhome

Istället för färska äpplen följde en dunk med äppelmust med oss hem. Foto: Johanna Hulander, Joel home

 

]]>