Att blanda nytt och gammalt

Vissa människor har den där egenskapen att de snabbt lyckas mixa ihop saker och ting så att det känns så där trevligt och självklart. Med små medel. Själv har man ju oftast en del saker som bevaras av en eller annan anledning. Fast man inte trivs med dem. ”Det var min morbrors, den var så dyr, det är inget fel på den men…”.  

När man bjuder in de där människorna som snabbt fixar det så där trevligt, ber dem om hjälp och de säger; ”Den där måste flytta” om morbrors gigantiska tavla blir det lättare att faktiskt ta steget och sälja den. De flesta auktionshus värderar föremål gratis och hämtar till och med större pjäser. Att omge sig med föremål (och självklart människor, men det finns det andra bloggar om) som man trivs med skapar en skön känsla. Man blir glad av att komma hem.

En viss tid hade jag en förkärlek för teak. Jag köpte in små som stora föremål. Både till hemmet och till jobbet. Men det blev lite för mycket av det goda. Det kändes till slut inte som ett modernt hem utan som ett originalhem från 60-talet… 

De som kan konsten att blanda är exempelvis textilföretaget Mimou. Nya textilier med gamla föremål. Trevligt och självklart. 

Sovrum med vintagemöbler, lapptäcke och broderat budskap på sängen.

Sovrummet innehåller årets hit, lapptäcksteknik i olika mönster och material. Och ett handbroderat budskap känns helt ok…

Broderat budskap som fin inredningsdetalj 2013.

Återbruk visade sig i pinnstolar som blev gungstolar med hjälp av avkapade ben och skinnband.

Avkapade ben och skinnband gjorde pinnstolar till gungstolar.

 

]]>