Att göra om ett barnrum

Under jullovet har den ständigt pågående debatten om att göra om den äldsta dottern C:s rum blossat upp till orkanstyrka. Nu ska det ske. Hennes inredningsförebild utan konkurrens är Isabelle. Nu råkar jag också gilla Isabelle väldigt mycket men C lägger ihop ett antal sidor i Isabelles senaste bok och tänker inte kompromissa. She wants it all. Dessvärre startar då diskussionen med syster A som också vill passa på att önskedrömma när hon i själva verket är nöjd med sitt rum och sin fågeltapet. Jag ska villigt medge att i och med mitt arbete så är jag gärna med i diskussionen och funderar kring var vi kommer att landa. Utmaningen med barnrum, eller tonårsrum, är att funktion och stil ändras ofta. Därför vill man ofta som vuxen undvika alltför kortlivade tapeter och färger. När vi kommer till möbler så har barnrummen fått en bas med hopplock av arvegods, Ikea-saker och nya vuxensängar för flera år sedan. Nu har vi enats om två bilder som vi båda tror går att genomföra utan alltför stora hål i plånboken, tiden eller väggarna.

1. C älskar lila. Jag har hm… svårt för lila i mitt eget hem även om jag inreder med det i jobbsammanhang. Det får bli lila detaljer i lakan, kudde, tavla osv. 

#alcro#ad16#inredningsblogg#bloggare#barnrum#joelhome

Lila soffa. Foto: Alcro AD16.

2. Ljusgrön färg. Vi kunde inte enas om tapet och det är bökigare att tapetsera än att måla om när det är dags för nästa omgång så det blir färg. Misty mint från Alcro. Klappat och klart. 

#johannabradford#inredningsbloggare#bloggare#joelhome#johannahulander

Den populära nyansen av grönt från Tant Johanna. Foto: Lovely Life. Johanna Bradford.

Själv ger jag tummen upp för det här tonårsrummet som får bli veckans hemnet-rum och som också finns i nya mappen “Teen” på min Pinterest-sida. Trevlig helg så här mitt i veckan!

#barnrum#teen#inredningsblogg#joelhome#johannahulander

Foto: Lagerlings

]]>