Avkoppling i sommarhuset

Jag bakar gärna på semestern. Testar nya recept. Ibland blir det bra, ibland pannkaka. Dels har vi ett stort kök i sommarhuset (som jag gärna skulle vilja ha jämnt) så att man får plats att vara många personer samtidigt som håller på med olika matlagning. Dels har vi mycket bär och frukter i trädgården och skogen runtom. Rabarber har vi mycket av och jag brukar göra bullar som jag fyller med rabarbersylt kokad med vaniljstång. Sedan har jag på lite vad jag känner för. Krossade kardemummakärnor och vaniljsocker blev det den här gången. 

Rabarberbullar på jäsning i sommarhuset. #joelhome
Från Joel homes Pinterest-sida. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Det är häftigt att min mormor har kvar så många föremål från hennes mamma och pappa. Den här skålen brukade hennes mamma ha som bakskål i början av 1900-talet. 

Färdiga rabarberbullar på bakbordet från mormor. #joelhome

Antikt bakbord och antik affärsdisk. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Färdiga rabarberbullar kallnar i det öppna fönstret. #joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

]]>