Balkong i septemberskrud

Alla växter på balkongen peakar nu! Tomatfabriken är i full gång, rabarbern är snart i en paj, pelargonerna på topp. Idag vaknar jag först av alla så jag sätter mig här på balkongen och njuter. Läser tidningen, äter en första frukost… Fotar snabbt till er som vill ha tips en grön plats som inte kräver så mkt tid. Jovisst går det!

Maria Soxbo skrev ju en artikel i somras om min balkong och mina nästa odlingstips som spreds i media över hela Sverige från Helsingborg till Piteå.

Nu är det höst och hur gör man nu? Först och främst – Ta in de växter du vill spara som t ex pelargoner som inte klarar frosten. (Till att börja med över natten). Växten till höger högst upp i bild är kärleksört, en av mina favoriter. Den övervintrar på balkongen hemma hos oss. Med lite vatten större delen av året, skydd från värsta blåsten och kanske en extra inslagning av något skyddande material (det har inte jag) klarar många växter balkonglivet hela året.

Tomaterna överlevde och rabarbern ska överleva här på balkongen till nästa år. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och missa inte balkonglådan med kryddor som står närmast väggen i sydost som får lite värme året runt. Där finns också persilja, mynta, gräslök året om!

Trevlig helg!