Balkongfix

Så var det dags för balkongfix. Vilka blommor och grönsaker vill jag ha i sommar? Och vad har överlevt vintern på balkongen? För er som inte följt mig tidigare. Så här såg det ut förra året i mitten av april…

Och så här ser det ut just nu.

Foton: Johanna Hulander, Joel home.

Överlevarna

Förvånande nog har både Mårbacka-pelargoner som stått skyddat i ett kärl, olivträd, kärleksört och rabarber överlevt vintern som ändå varit kall i Stockholm. Och kryddlådan verkar ha 10 liv för den klarar allt.

Rabarbern har i helgen fått lite ny jord och hönspellets som näring. Den har nu en liten kruka som värmeskydd för att ge långa stjälkar. Ska ge den 2 veckor. Sedan skörd! Tror du det funkar?!

Kan tipsa om den här boken för er som också älskar denna växt.

Jag tar vara på ALL rabarber. Fryser in i bitar. Så igår gjorde jag sylt på den sista infrysta.

Recept:

1 påse rabarber, 2 dl hallon, 1 vaniljstång som jag bara skär itu, en himla massa syltsocker.

Den här sista sylten blev också den godaste. Och för er som har barn som inte gillar rabarber så syns den finurligt nog inte.

Vårens lästips?

De här böckerna. Matnyttiga och funkar för oss som gillar att hobby-odla. Här får du inspiration och bra tips. Och nu är tiden då man vill läsa, planera och drömma sig iväg till sommaren…

Ett tips är att leta efter trädgårdsböcker på loppis och antikvariat eftersom så få böcker finns kvar i bokhandlarna efter något år!

Trädgårdsböcker jag gillar. Foto: Johanna Hulander, Joel home.