Barnrum på sommarstället

Som förälder till flera barn så drabbas man ju ibland av känslan att inte räcka till. När båda ropar “mammaaa” eller “pappaaaa” vid nattning till exempel. Vi har löst det genom att låta dem sova med oss om de vill. Var och en hittar ju sin lösning och vi har valt att inte göra någon stor sak av det. Då finns ett behov av trygghet av ngn anledning har vi tänkt. Men i deras rum finns sängar som vi uppmuntrar dem att sova i om de vill. Den äldsta sover numera i sitt rum. När vi är här på landet har vi lyckan att ha ett stort gammalt hus med fyra sovrum. Men här finns det ingen chans att någon av dem ska sova i eget rum…  Nej, det är för stort, mörkt, för mycket fladdermöss eller något annat. Så nu har vi löst det så här. 


Min gamla imperialsäng som stått i ladugården ett antal år har flyttat in i vårt sovrum. Bredvid kakelugnen får de helt enkelt bo båda två 🙂 En smart säng som går att skjuta ihop som man gjorde förr i tiden. 


Barnrum på sommarstället. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Krönet på sängen gifter sig perfekt med kakelugnens dekor. Och apropå det så är det min nu 12 år gamla brudbukett som ni ser hängandes dammig och dan, men som får hänga kvar minst 12 år till… 

English summary: 

At the summerhouse the kids don’t want to sleep in their own rooms so we just solved it by bringing in my old antique bed from when I was a kid… And it fits pretty ok due to the fact that our master bedroom happens to have a dreamy size. Four Windows and a beautiful tiled stove. Wish I had a bedroom like this in Stockholm too. It’s a bliss. Take care!