Bäst just nu

Fastnade för det här kedjehuset när jag scannade av Hemnet-hem i helgen. Jag är personligen lite trött på den likriktade stilen som vi sköljs över med – och som jag själv bidrar till för att jag vet att den säljer. Det här huset från 1966 har behållt en del av originaldetaljerna och det känns lite befriande att ”våga vägra riv ut om det ännu inte är nödvändigt i det här huset”…

 

Foto: Historiska hem.

I helgen tog jag också en runda bland de stora inredningsbutikerna i Stockholm. Bäst i butik just nu? H&M homes stora krukor för 399 kronor. För övrigt tycker jag sommarutbudet är maritimt och blommigt hos H&M och hos de andra kedjorna. Granit sticker ut med att addera lite grönt till sina basfärger.

Men H&M home:s nya broderi-tjänst där man kan brodera in ett ord för (håll i er) 20 kronor på textilier fungerar utmärkt. Att personifiera inredning är äntligen på väg hit till Sverige. Utomlands har det varit stort länge men här dyrt och omständigt. Jag testade så klart broderi-tjänsten förra veckan för att se hur den fungerade och så här fint blev linneörngottet till, ja ni ser ju…

Foto: Johanna Hulander, Joel home.