Bäst på Stockholm Furniture Fair 2015

Det är tid för inredningsmässor i Europa ända till april då Milano avslutar med bravur.  Just nu pågår Ambiente i Frankfurt. Tänk er en gigantisk Formex-mässa… 

Sveriges största inredningsmässa, #2015sff,  avslutatades förra söndagen och det är ett positivt grönt ljus som omger årets mässa i kontrast till årets Formex som fick ett betydligt mer ljummet mottagande. 

Mest omskriven är inredningsvärldsens “superwoman” Ilse Crawford som med sin lounge och kommande kollektion för IKEA skänkte internationell stjärnstatus till mässan. Välförtjänt.

Men Monica Förster är utan tvekan Sveriges starkast lysande designer som går från klarhet till klarhet med en självklarhet och ett norrländskt lugn. Former allt från förarstolar för Volvo till handväskor för Palmgrens.

#monicaforster#aretsdesigner#2015sff#inredningsblogg#joelhome

Foto:Ida Borg.

Vilka produkter har uppmärksammats mest? Gemensamt för dem är att de är yteffektiva, användbara och hantverksmässigt tillverkade; Mia Cullins läderpall, Fogias lilla soffbord Bowl, Tingest filt designad av Astrid Olsson och Claesson Koivisto Runes kollektion Smaller Objects  som innehåller saker de själva saknat på marknaden. Nedan en finurlig örtkruka. Och två bonusprodukter till vänster som släppts utanför mässan – en ny Mumin-mugg i samarbete med Håll Sverige Rent och en urfin kudde där Hope samarbetar med Märta Måås-Fjetterströms stiftelse.

#2015sff#inredningsblogg#joelhome#stockholmfurniturefair

Foto: Pressbilder men lånebild på Mia Cullins läderpall från trendstefan.se

Köket från Bucks and Spurs fick Elle Decorations pris. Inte direkt yteffektivt men väl med en smart upphängningsanordning och hantverksmässigt  tillverkat.

#bucksandspurs#aretskok#inredningsblogg#elledecoration#joelhome

 Foto: Pressbild Bucks and Spurs. 

I veckan kommer en rapport från Antikmässan som jag besökt i helgen i skön kontrast till allt nytillverkat. Ha en bra start på veckan! 

]]>