Bästa tipsen för dig som ska besöka Dalarna i sommar

Den senaste månaden har du kunnat läsa mina bästa tips för dig som ska besöka Dalarna i sommar i flera tidningar. I inredningsmagasinet Residence ger jag mina bästa sommarfavoriter med fokus design. I det numret ger andra personer tips från hela Sverige så köp ett eget nummer för det finns mängder av guldkorn som iaf jag inte kände till!

I magasinet Residence (en av mina favorit-magasin genom åren) kan du i sommar-numret läsa om mina sommar-favoriter. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

I Visit Dalarnas tidning kan ni läsa om andra ställen jag tipsar om.

Foto: Johanna Hulander, Joel home. Porträtt Robert Danielsson.

För två år sedan skrev jag det här inlägget på bloggen om mina smultronställen som jag återkommer till. Vissa ställen förändras, vissa kommer till.

Konserter

Midsommar har just passerat men nu kommer flera händelser som Musik vid Siljan, Classic Car Week, konserter i kalkbrottet Dalhalla eller musikkonserter i Leksands eller Rättviks kyrka eller Gropen i Leksand.

Intresserad av hantverk och folkdräkter?

Intresset för folkdräkter ökar läser jag. Tack och lov för det var nära att all kunskap hann försvinna.

I Oredräkt.

Och dräkt-traditionen har ju ett starkt fäste i Dalarna. Missa inte designern och silversmeden Karin Ferners utställning i Rättviks kulturhus och bibliotek i sommar (som för övrigt är värt ett besök för att det är så fint och vackert beläget). Hon leker med dräktdelar och kurbits på ett kul sätt.

Rättviks hemslöjd har också en fin dräktsamling men en omfattande samling visar Dalarnas museum i Falun.

Har du några andra tips? Dela gärna med dig här i kommentarsfältet eller mejla mig på johanna (snabel a)joelhome.se så delar jag de bästa här på bloggen.

Ärteråsens fäbod, ovanför Rättvik, återvänder jag till varje år med familjen. Foto: Johanna Hulander, Joel home.