Blommande balkong – balkongförvandlingen del 3

Ni som följt min blogg tidigare vet att jag gick in för att förvandla vår balkong som finns i ett hus ritat av Alvar Aalto i slutet av 60-talet till att bli en plats där det går att odla lite och njuta av kaffe och sol. I vintras inleddes projektet med att vi glasade in balkongen till en ”pensionärskuvös”. Jag som tidigare tyckt att det både förfular fasader och ser klumpigt ut fick ändra uppfattning efter att ett av barnen tagit en pall för att kunna se ner bättre från 6:e våningen. Det visade sig finnas en uppsjö av alternativ och nu har vi en mycket diskret, hopfällbar kostsam lösning. Efter inglasningen började både vinbärsbusken, klematisen och syrenbusken, som vintersovit i stora krukor, vakna till liv. Vi fick helt enkelt ett till rum som vi kan använda och inte bara ha som förråd och vädringsyta.

 Blommande balkong. Förvandling från betong till inglasad oas. #joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Nu har balkongen fått nytt golv med plattor i grått och insidan har blivit målad. Några gamla Pappelina-mattor i plast får bo på golvet för att skapa inomhus-känsla. Nya växter har inhandlats; Amerikanska blåbärsplantor, pelargoner i olika färger och sorter blandas med inomhusväxterna. Krukor blandas hej vilt. Gamla, vintage, nya, färger och former.

 Keramik i form av fröhus pryder balkongen. Balkongodling på hög nivå. #joelhome

Lite gammalt, lite nött och lite nytt. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Att blanda in prydnadsföremål är ett tips. Mina nya favoriter från Paradisverkstaden har fått flytta ut. I senaste numret av Rum Hemma finns ett fint reportage där färgerna korall och grått lyfts fram med keramik från bl a Paradisverkstaden . Samma färger återfinns på min balkong. Snygg färgkombination året runt egentligen…

RIM hemma visar korall och grått. Snygg färgkombination till balkongen. #joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Tulpanpelargon, keramik från Paradisverkstaden och RUM hemma på balkongen. #joelhome

Tulpanpelargon, keramik från Paradisverkstaden bland annat och RUM hemma. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Nu återstår bara att skaffa sittgruppen. Först lyftes den gamla gruppen från Grythyttan in (bryggar-modellen). Den passade inte. Sedan flyttade ett gammalt bord in men det blev för stort. Jag tror att jag hittar den perfekta lösningen på någon av sommarens bondauktioner. Jakten på den får ni följa i sommar när jag åker runt i mellansverige på loppisar och auktioner. Det bästa jag vet!

]]>