De bästa glass-ställena

Jag är en riktigt kräsen gottegris. Även när det gäller glass. Det här är de bästa tipsen över glass-ställen i sommar.

I Stockholm sitter man trevligast och äter hemgjord glass på Taverna Brillo vid Stureplan . Dyrt, men gott. Inredningen är gjord av Jonas Bohlin, som även stått för inredningen till bl a Riche. Och man känner igen stilen med vitt kakel, mässing och svenska klassiska möbelval. Lokalen är lite mörk längre in vilket gör att man på sommaren helst vill sitta på uteserveringen.

Taverna Brillo har en bra glass-bar med hemlagad glass. Ett turist-tips i Stockholm. #joelhome

Taverna Brillo. Entréen från Humlegårdsgatan. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

På Grev Ture-gatan 21 finns Yoghs, ett ställe som säljer yoghurt-glass på ett nytt sätt. Uppmärksammat och ombloggat/instagrammat av många. Kunden får själv manövrera mjukglass-maskinerna med olika smaker och sedan välja bland massor av olika toppings som frukt, godis och nötter. Kan bli dyrt, beroende på hur snabbt du hanterar glassmaskinen, men gott. På det här stället sitter man inte kvar och njuter av inredningen utan man går vidare med sin mäktiga glass.

Yoghs yoghurtglass är god och konceptet roligt. #joelhome

Yoghs-glass. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Chokladfabriken, Regeringsgatan i centrala Stockholm, säljer också egentillverkad glass som visserligen är god men dyr. Det tillsammans med den numera nonchalanta personalen gör att det inte blir några stopp där i sommar.

Besöker man Nora får man inte missa Nora-glass som har en stor kiosk vid torget. Egentillverkad och en riktig klassiker.

Har ni flera tips? Skriv i kommentarsfältet!

Trevlig fredag!

]]>