Del två – mycket inredning för pengarna

Jag utlovade några flera tips i att inreda utan att det kostar särskilt mycket. (Del 1 kan du läsa här). Speciellt nu till våren kan det kännas extra motiverande att skapa någon form av förändring.

1.Blanda loppisfynd med nyare saker som skapar en personlig stil. Var inte rädd för stilkrockar eller färgkrockar. Att du/ni tycker om det är ju det viktiga.

2. Köp hellre färre saker men med kvalitet som håller. En soffa med hög kvalitet och löstagbar klädsel håller cirka 20 år utan problem i ett hem med normalt slitage. Köper du en klassisk modell från ett stabilt möbelföretag kan du troligen köpa en ny klädsel till soffan även efter 10-15 år för en rimlig summa. Hör av dig om du vill ha tips på bra inköpsställen.

3. Tapetsera (eller måla). Välj ut en favorit-tapet. Om tapeten nyproduceras, beställ hem ett prov och sätt upp på väggen så att du ser hur tapeten ser ut just i det rummet. Tapetserar man en vägg med exempelvis ett William Morris-mönster kan man måla resterande i en passande färg. I ett sådant rum behöver man sedan inte lägga till så mycket i form av speciella möbler eller konst. Tapetens mönster räcker. Annars finns det fantastiska retro-tapeter att köpa på nätet eller tapetutförsäljningar. På bilden nedan har Paula Malm valt ut en varm grå nyans till utställningen på Antikmässan 2013. Ett bra alternativ om man vill ha en neutralare bas.

Alla nyanser av grått passar även på väggarna. Paula Malm målade varma gråa väggar i utställningen på Antikmässan. 

PS För er som liksom jag gillar William Morris, köp barnboken som handlar om hans barndom… Den är fantastiskt vackert illustrerad för både vuxna och barn! DS

]]>