Det stora beslutet

Du som följer mig vet ju hur jag kämpar för hälsa. För att ha en smärtfri kropp. Jag delar med mig av min hälsoresa trots att inredning, design och trädgård är min huvudsakliga inriktning. För att visa att det går att förändra och försöka. För att hjälpa dig som känner att du inte orkar ta tag i det själv. Se på mig. En vanlig otränad 40+ kvinna som fött två barn (på komplicerade sätt) som bestämmer sig för att NU är det nog. NU ska jag förändra situationen. I tidigare blogginlägg förra året kan du läsa mera och så klart kan du lyssna om Trendpoddens hälsoresa där vi satte målen första gången.

Vikten av att ha ett mål har varit väldigt viktigt för mig för att orka motivera mig till att träna. Och mitt mål har varit högt. Jag har vunnit delsegrar på vägen. Nått viktmål. Hälsomål. Men inte slutmålet Vasaloppet 2019. Det vore idiotiskt att åka sade min läkare och jag lyssnade.

Idag hade jag äntligen tid hos en axelspecialist här i Stockholm eftersom jag har molande värk. Mot det fick jag en kortisonspruta för tredje gången. Min Frozen shoulder ska enligt läkarna ta 2 år och sedan ska den vara läkt. Efter det kommer den att vara lite mindre tålig.

Så den stora frågan jag ville ha råd om idag var – Vasaloppet. (Idag var också sista dagen för betalning till loppet 2020). Och svaret jag fick var: “Det är 50/50 på att det kommer att gå bra”.

Med det som svar så väljer jag att göra ett nytt försök. Jag säger ja, jag kör för Vasaloppet den 1 mars 2020.

Jag kommer att vara realistisk och inte riskera hälsan. Men siktet är ställt och det triggar mig att orka gå till gymmet, gå mina 10 000 steg per dag, äta min havregrynsgröt osv.

Sikta mot stjärnorna… Du vet.

Häng med!