En försmak av jul

Efter en helg i Dalarna med hästridning (Så roligt, tack Anna!), grillning i skogen och lyxig middag med släkten återkommer jag med utlovade bilder på vad som just nu rullas ut i butik och hur trenden ser ut. Illums Bolighus har öppnat sin julavdelning i veckan och IKEA börjar sin julskyltning i veckan.

Men det här är mina personliga favoriter från FormexAfroart har lyckats med en fin kollektion i vinter. Och deras julkollektion var bäst på Formex enligt mig.

#afroart#jul#jul2014#trend2014#inredning#inredningsblogg#joelhome

Afroart på Formex tidigare i höst. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Publikfavoriten House Doctor visade trendigt julpynt med en rolig idé till alternativ gran! Bloomingville satsar på pasteller till jul. En trend som följer året i övrigt.

#housedoctor#jul#christmas2014#inredningsblogg#joelhome

#bloomingville#jul2014#inredningsblogg#joelhome

Överst House Doctor, nederst Bloomingville. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Trender i jul? Mycket metaller och naturmaterial. Sedan finns alltid den röda traditionella julen. Själv satsar jag på de gamla klenoderna men köper en ny duk som tål att spillas på. Och som vanligt något nytt udda pynt i granen.

Ett bildsvep från några andra som sticker ut från det traditionella.

#georgjensen#jul2014#inredningsblogg#joelhome

#nicolasvahe#inredningsblogg#jul#joelhome

Georg Jensen med fina hängen i metall. Nicolas Vahé skapade en alternativ julgran med sina matförpackningar. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

De stora kedjornas pressbilder cirkulerar nu överallt, men den här miljöbilden från IKEA symboliserar julen 2014 tycker jag. Något metalligt, något gammalt och något pysslat. God natt och ha en bra start på veckan! 

#ikea#livethemma#jul2014#inredningsblogg#joelhome

Foto: IKEA Livet hemma.

]]>