En morgon hos Bukowskis

Efter sen lämning av barn på skolan småspringer jag längs Strandvägen mot Berzelii Park där Bukowskis har sitt paradkontor. Det är visning av vårens stora auktion (auktion imorgon 7 juni!). Ett slott ska sälja ut delar av sin inredning men sedan finns t ex August Strindbergs tavla “Inferno” till salu. Utrop svindlande 17-19 miljoner kronor. Allt som allt finns här saker för över 100 miljoner. 

Publiken på visningen är känd. Det är journalister, kunder, wannabe-kunder, antikhandlare och säljare. Och en bloggare. Medelåldern är relativt hög. De flesta känner varandra. En ganska sluten krets. De yngre kunderna handlar mest på online-auktioner. 

Jag hittar tre favoriter att drömma om; En Zorn-tavla, en rokoko-spegel och en oljemålning med gula höstlöv. Jag är ju uppväxt på slagauktioner som ni vet. Mitt bästa tips är därför – köp bara det du själv gillar. Har du inte råd – dröm om det tills det blir verklighet! 🙂 

Hej spegel! Du skulle passa bra bredvid sängen…

Blir runtvisad i lokalerna som är ombyggda av ingen mindre är Ilse Crawford. Hennes byrå har blandat in dyrgripar blandat med vanliga auktionsfynd(?) i den fasta inredningen. Som den här hyllan som målats och piffats upp med mässingsdetaljer. Och jag säger bara – BORDET! Så fint. 


Entrén ändras lite beroende på auktion. Stilblandning de luxe.


För mindre värderingar finns det här lilla mini-rummet med BORDET och så lite sammet på det.


Samtliga foton: Johanna Hulander, Joel home.

Allt som allt – ett lyft att få in en modernare look i lokalerna som blandas bra med antikviteter. Och ja, jag älskar allt Ilse gör. I’m a fan.

Mitt huvud är fyllt av allt vackert när jag skyndar vidare mot ett jobbmöte.