Ett speciellt hotell

Taxin bromsar in utanför ett grått town house i South Kensington och både fasaden och mässingsskylten med hotellets namn andas diskretion och lyx. Receptionen är överdådigt inredd med antikviteter samlade från delar av världen och personalen proffsig och vänlig. Det är svårt att missa att man checkar in på ett hotell som är utsett till att vara ett av världens första lyx boutique hotell.

receptionen Blakes hotel. #blakes#hotel#joelhome#london

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

När inredaren Anouska Hempel 1978 startade Blakes hotel kunde hon inte ana att hotellet skulle bli en sådan succé. Den tidigare skådespelerskan (bland annat från en Bond-film) hade skapat ett intimt hotell som hennes vänner skulle gilla att bo på med unik inredning hamdplockad från hela världen, hög service, god mat och en bra bar. Och Hempel är säkert nöjd med sitt verk även idag, trots att hon sedan ett antal år, sålt hotellet.

Vårt rum blir en grå dröm med utsikt över Londons takåsar, svansäng med gulddetaljer, badkar på marmorplatta i sovrummet (helt ok enligt engelska byggnormer), engelska kranar och alla små detaljer på plats.

#Blakes#bedroom#hotel#London#joelhome#blog#

Grått, mässing och marmor. Check. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Roomservice. #blakes#hotel#London#joelhome#blog

 

Frukost med handmålat porslin från Mougins. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Några trappor ner kan man bo inbäddad i vinröd sammet i en svit så utsmyckad att det är svårt att ta in alla detaljer utan att sova en natt i rummet…

Suite Blakes. #Blakes#hotel#joelhome#inredning#blog#

TV-apparat gömd i kistan… Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Detaljer Blakes hotel. #details#Blakes#hotel#inredning#Joelhome#blog 

Mängder av noga utvalda detaljer. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 

Det dröjer inte alltför länge tills jag är tillbaka. Men då i ett annat rum.

]]>