Eva, Adam och paradiset nytillverkas

Det är fredag och dags för en uppdatering av auktionsmarknaden. Visst är auktionsvärlden högst trendmedveten. Se bara på de osannolika priser som betalas just nu för Muslingestolarna som tillverkades i Småland under 50-talet. Under samma tid skapade Kerstin Hörlin Holmqvist Paradiset-familjen för NK. Tanken var att skapa en budget-variant med serietillverkade möbler som ändå höll hög kvalitet.

Idag har de lite mera ovanliga familjemedlemmarna blivit trendiga och därmed slår priserna i taket. Mest attraktiv är divan/soffan Lustgården som i höstas såldes för 110 000 kr och Stora Eva som idag säljs för cirka 30 000 kronor.

#kerstinhörlinholmqvist#vintageinredning#joelhome#paradiset#auktionsfynd

Foto: Bukowskis.

#auktionsfynd#evahörlinholmqvist#inredningsblogg#vintageinredning

Foto: Bukowskis Market.

Under Stockholm Furniture Fair meddelade danska Gubi (som för övrigt hade en av snyggaste montrarna inredd av deras egen chef) att de börjar nytillverka just Stora Eva, soffan Paradiset och fåtöljen lilla Adam. Priset kommer att vara lägre än de betingar på auktion så vi får se hur det påverkar andrahandsmarknaden. 

#gubi#inredningsblogg#kerstinhörlinholmqvist#vintageinredning#joelhome

Gubis monter. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

#gubi#kerstinhörlinholmqvist#paradiset#inredningsblogg#joelhome#vintageinterior#vintageinredning

Foto: Johanna Hulander, Joel home.
 
Hylla med vintage-fynd bland annat Ystad metalls Liljan-ljusstakar. Tyvärr finns det inte mycket varken antikt eller vintage i montrarna under årets möbelmässa. Synd att man inte visar upp sin historia, som många företag kan stoltsera med, på något sätt…

#gubi#ystadmetall#evahörlinholmqvist#inredningsblogg#vintageinredning#vintagemöbler#joelhome#

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Ha en riktigt skön fredag! Och kom ihåg att ni kan följa Joel home på både instagram och facebook!

]]>