Favoriter bland Ikeas nyheter

Ni som följt min blogg i över fem års tid känner till min faiblesse för att köpa saker som håller över tid. Det kan gärna vara loppisfynd som härdats av tid men även nya saker från kedjorna. Rena material som är tåliga helt enkelt. Ja, eller sidengardiner är ju inte tåliga rent praktiskt med fina små handtryck fastetsade…, men trendmässigt håller de himla länge. 


Min Ikea-favorit bland nyheterna. Foto: Annette Eriksson.

 Ikea lanserar nu i veckan (6 april) nyheter i sin “kvalitetsserie” Stockholm. Och det är rottingen jag gillar. Rotting-tillverkning som dött ut i Sverige pga brist på tillgång, hantverkare och lönsamhet. Men en finns kvar i Gamla stan här i Stockholm! Och de tillverkar möbler till Svenskt Tenn bland annat. Ikeas produktion sker i Indonesien där designern Nike Karlsson fick ligga på golvet (!) pga skada i knäet och instruera hantverkarna hur designen skulle skapas. Och slutresultatet blev ju väldigt fint kan jag säga som fått se dem i verkligheten. Köerna lär ringla in för att köpa just fåtöljen och bänken/bordet är min gissning… Däremot soffan i sammet ger jag inte lika högt betyg med tanke på vad jag såg. Men smaken är – olika! 


Foto: Två översta bilderna Ikea. Nederst Johanna Hulander, Joel home.


Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Ikea lanserar även ett samarbete med 10-gruppen i början av maj med ledning av Tom Hedqvist, som var med och grundade gruppen på 70-talet… Några riktiga designklassiker finns med men även design från unga designers i ny tappning. Inte helt min stil men i den här kombon känns textilierna roliga och kaxiga eller hur? 


Foto: Överst Johanna Hulander, Joel home. Två nedersta bilderna Ikea. 

Welcome to the international readers! These news are presented in the Swedish Ikea stores April 6 this week. And I just love the rattan furniture. My guess is that you have to queue for a while to be able to bring those pieces home with you… But definately worth it! What do you think? Do you like the news?