Formex 2015

Den här veckan har inredningsåret 2015 inletts. Formex är i gång, pressvisningar är det hela veckan och Stefan Nilsson har haft sin årliga “trend-dag” i tisdags.  Mer om det i helgens längre blogginlägg. Här kommer ett bildsvep över vad mobilen fångade igår när Formex öppnade.

#formex#2015#inredningstrender#inredningsblogg#joelhome

Foto: Mobilkollage Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Trendutställningen i entrén är i år skapad av Sasa Antic och Niklas Hansen där trenderna Nordic Neat, Nordic Essence, Nordic Motion och Nordic Folk ryms i skulpturliknande rum (översta raden). Inte oväntat fastnade jag mest för Nordic Folk där hantverket är i fokus (bild överst till höger). Utställningsytan upplevdes som mindre i år men däremot har Blomsterfrämjandet glädjande nog ett eget utställningshus i entréområdet (bild nederst mitten) med temat tulpaner (tulpanens dag idag!). Kanske något vi får se permanentat framöver med andra växter, utemiljöer? 

Några ögonblicksbilder i mittersta raden. Linum visade en glimt av höstens nyheter och berättade om ett kommande samarbete med Kasthall. Den mönstrade mattan underst ser lovande ut. För övrigt visade porslinsföretaget Mateus upp några textila godbitar i form av palmkuddar i marint och vitt med randig baksida. TV4 hade redan varit där och filmat just dessa kuddar… Bilder kommer. 

Grytunderläggen som Men at work designat i svart tidigare kommer nu i guld (se mitten). Fint och ett sånt trevligt gäng! Och jo, lampan från danska House doctor var lika fin i verkligheten som på pressbilderna. Rusning efter den? House doctor var för övrigt en av de mest besökta utställarna. Mycket av deras utbud kommer att återses i svenska städer i vår också. 

Längst ner ser ni Wik&Walsoes grundare testa sitt glasspel med en kvist slånbär som hennes nya kollektion visar. Hennes monter var vacker och hon borde sälja både bord och lampa (som hennes pappa tillverkat). Längst till höger innan stängning så är ju den här tjejen ett rent lyckopiller… Camilla Lundsten som designar alla produkter i företaget Littlephant. Håll utkik för workshops hos Camilla under året! Det var en kortfattad rapport. Mera kommer. Ha en riktigt bra dag!

 

 

]]>