Formex 2017

Årets första Formex har just avslutats. I år spelade jag och Johanna E in Trendpoddens nionde avsnitt från mässan. Lyssna här om du vill höra oss prata om årets trender inom både inredning och mode, ELLE-galor, London som jag just besökt och ja, “trend-lunchen” som vi åt medan vi pratade…

Formex lunch.
Formex lunch de luxe. Rulltårta, kolor, lakrits, choklad från Åre och dansk mörk choklad. Check.

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Vad skiljer Formex från förra årets upplagor?

Den stora skillnaden från tidigare mässor är att den hyllade (både i Sverige och utomlands) ljusa och stilrena skandinaviska inredningen får konkurrens av mörkare träslag, kulörer och stilkrockar.

Keramikföretaget Mateus blandade sin stundtals maximalistiska keramik med en stilren stil som skapade en härlig krock! Styling av Jan Rundgren.

Mateus stilkrockar snyggt!

Miljömedvetenheten i form av material är hög men fortfarande är inte intresset särskilt stort vad gäller var och hur produkterna tillverkas och fraktas, som jag även skrev om efter Formex i augusti. Fortfarande är Asien och Östeuropa de största producenterna av de produkter som syns på Formex. Men det finns alltfler uppstickare bl a hos yngre designers som tar miljömedvetenheten till en ny nivå.

Entrén var extremt avskalad och det var säkert mycket vackert när röken pumpade ut och man fick vara där i lugn och ro utan 24 000 besökare men jag blev lite besviken… I år har jag samlat mina intryck i en kort film. Här kan ni se en trendspaning och några av mina favoriter! Nu ska jag kurera mig för veckan. Jag har dragits med magvärk sedan London-besöket förra helgen. Trevlig söndag!