Formex hösten 2017

Höstens inredningsmässa Formex öppnade igår. Hela veckan är fylld av nyheter, event och framförallt – möten! Att få träffa människorna bakom produkterna och faktiskt få klämma och känna (på produkterna) känns som det viktigaste av allt för mig. Och mötet med Ingibjörg från Island slår allt. Vi möttes redan för 25 år sedan i Japan där vi var på utbytesprogram. 


På Formex Nova-festen igår kväll som hölls på hotell At Six. Foto: Ingibjorg Bjarnadottir

Ett otroligt kärt återseende som gjorde mig varm i hjärtat och fast besluten att åka till Islands designvecka i mars nästa år. Ingibjörg driver designföretaget IHANNA och var nominerad till Formex Nova-priset igår. Grattis och see you soon Ingibjörg!  

Apropå möten så är ett möte med Jotun-Lisbet , det norska färgföretagets kreativa chef, som en härlig inspirationsspruta på norska. Och därmed så är också Jotuns pressvisningar välbesökta och skrattfyllda. Och vem vet, kanske har hon rätt i att den rosa kulören Savanna Sunset kommer att bli en hit bland singlar då “man ikke trenger sex” om man målar med den… Styling av norska duon Kråkvik & D’Orazio som är hypade över hela världen just nu. (Besök deras butik i Oslo om ni har vägarna förbi!).Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och just dessa färger ser vi mycket av det kommande året. Brunt, beige, rosa och grönt.

Men ute i butikerna kommer vi att få se det här. 


Överst: AYTM, nederst Bloommingville. Johanna Hulander, Joel home.

Sammet, sammet och sammet. Vinrött, rosa och mörkblått. Amen. Jag smälte in bra med mitt klädval.


Foto: Annette Eriksson

Några av mina favoriter från höstens mässa; Anna Kraitz som tidigare skapat coola möbler och lampor samarbetar med glasbruket Målerås (ett av två? som fortfarande finns kvar i Småland) och skapar bl a den här handblåsta utsökta skålen/vasen i serien Paddam. 


Ingibjörgs plädar ovan är så gedigna att man säkert behåller dem hela livet. Klässbol (nedan) samarbetar med Lena Bergström och skapar dessa vackra vävda kuddar. 

Danska Holmegaard presenterar en ny vardagsserie. Klassisk. Och Kaj Bojesens apa kommer i två nya träslag. 

Eva Solos praktiska “verktygslåda” har redan sålt slut men kommer in igen i höst. Och visst ser det snyggt ut att samla ihop sakerna så här på diskbänken.


Sist men inte minst – en rising star – min favorit Carl August Sandgren som skapar konst i benporslin. Det här är det vi vill ha NU. Konst, handgjort men ändå praktiskt. Går att diska i maskin. Alla rätt framöver!


Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Imorgon är vi äntligen tillbaka med Trendpodden! Klockan 03.00 släpps avsnittet… Ha en bra torsdag!