Första advent – julen 2017 nu kör vi!

Makalöst mätt efter en mathelg där vi hunnit med julbord, brunch på Kommendören, julfika med en nybakad saffranscheesecake, min systers gigantiska lussebullar mm… I veckan blir det åter till min hälsoresa! Nu är vi klara med dekorationer för julen 2017. Pysselkvällen igår gjorde att vi fick nytillskott i samlingen. Smällkarameller och änglar.

Men mitt eget bästa pynt är såklart det här – Polkarandiga och djupt mörkröda amaryllis i stora bångstyriga buketter. Inte så tillrättalagt utan mera vilt.

(Samarbete – Och ni vet ju att vår förrförra sponsor till Trendpoddenwww.houseofflowers.se skickar bl a amaryllis med post över hela Sverige. Bra för er som inte har blomaffärer eller torgförsäljare nära er.)

I eftermiddags när alla åkt hem till Dalarna fick jag den här brickan av Alice och Cecilia. Lycka!

Tillsammans tittade vi igen på Skönheten och odjuret, den nya filmen, och myste i soffan.

Ett bra tips för er som inte orkar fixa med buketter är hyacinter. Köp ett stort antal på mataffären och plantera ner i skålar och pelarfat. Dekorera med grön mossa överst om du hittar det. Annars tar du bara ur dem ur plastkrukan och frigör rötterna något. Vill du inte att de ska slå ut så fort så sätt hattar i form av rullat papper runt dem och ställ svalt.

Under en snabb shoppingtur på stan hann jag in på Rörstrand och Iittalas nyöppnade butik på Stureplan designad Lotta Agaton. En storsatsning som måste kosta en hel del. Mina Lisa Larsson-tomtar och Luciatåget är numera ena riktiga dyrgripar, 849 kr st…

Mest julshoppande människor från hela världen? De fanns på H&M homes nya butik på Stureplan. Går som tåget. Och det är bra för H&M-koncernen nu när Arket lär dröja med sin etablering i Stockholm. I veckan bjöd H&M home deras urval av “viktiga” Influencers på fin och instavänlig julmiddag på Bergianska.

I veckan öppnade Swedese också nytt showroom fast på Söder. Men då pratade jag inredning för fulla muggar på annat håll.

Hoppas ni haft en skön helg! I veckan blir det min sista hela jobbvecka i Sverige. Och det blir högt tempo. Följ med på Insta stories för att se mest! Glad första advent!