Fredag i december

Allt som behövs för att skapa julstämning i advent är det här. Amaryllis och tända ljus. (Och ja, imorse var det ofrivilligt så här att jobba från hemma-kontoret när elen stängdes av pga renoverande grannar…) Vi har inte hunnit få fram en enda adventsljusstake i år men det känns ändå stämningsfullt så här eller hur?

Foto: Johanna Hulander.

Kransen som du ser i bakgrunden gjorde jag själv från grunden, när skoföretaget Allbirds som skapar skor helt i naturmaterial bjöd in till en workshop på Rosendals trädgård.

Grunden är grönmossa och sedan är det en, eucalyptus, lingonkvistar och ull(!) som ni hänger här hemma. Roligt att få lära sig binda en krans av proffsiga florister.

Och ett tips! Jag såg att Rosendals trädgård har en kurs om att ta hand om sin trädgård – För barn och föräldrar tillsammans. Visst låter det roligt?

Foto: Johanna Hulander.

För dig som vill lyssna på podd i helgen – Veckans avsnitt av Inredningspodden handlar om mattor när jag möter Cia Attling och Marie Wallenberg Olsson som driver mattföretaget Vandra rugs. De säljer handvävda mattor gjorda på svenska vävstolar av ukrainska väverskor. Lyssna gärna här.

En riktigt trevlig adventshelg!