Fresh Formex 2013

Inredningsmässan Formex har slagit upp dörrarna till våren 2013. Årets höjdpunkt hittills var trendutställningen ”Fresh House” som arrangeras av Svenska Moderådet och visar de fyra viktigaste trenderna inom heminredning och design ur ett nordiskt perspektiv. Det handlar om Re-fresh, Instant Fresh, Freshman och Fresh-er. Färska vackra snittblommor som doftar och oborstad trädgård som prunkar från alla håll. ”Urban Farming” i svensk variant med grönsaker och nyttoväxter istället för mera storslagna traditionella växtarrangemang. Det handlar om re-make och nytolkningar av traditionella föremål, gärna i gedigna material, toppat med nyheter från spännande okända talanger. Har man en produkt som stämmer med dessa trender har man rätt produkt för våren 2013.

Under några dagar får ni följa med Joel på en trendresa med början idag. Vi frossar i nyheter och vackra ting som är en njutning för ögat. Följ oss också på Instagram under #joelhome där det läggs upp flera ögonblicksbilder under de kommande dagarna.

 Vintageskor med färska blommor symboliserar Formex 2013.

Vackra vintage-skor med färska blommor får i kväll symbolisera ”Fresh House”.

 Utställningen i entréen skapad av stylist Tina Hellberg. Blommor, färg och fågelkvitter.

I entrén möttes besökarna av Tina Hellbergs färgstarka tolkning av årets Formex. Färgstarkt och blommande.

 Den vackra vasen designad av Ami Katz för Klong är en personlig favorit.

Vasen ”Fanny” designad av Ami Katz som Klong producerar blev min personliga favorit bland de nyproducerade sakerna under den första dagen. Vacker, funktionell, gediget material (mässing och glas) och nytänk. Samt en annan rolig sak som ni får läsa mera om senare… 

]]>