Get away i Grisslehamn med mamma och pappa – restips

Kommer faktiskt inte ihåg senast jag åkte iväg själv på en mini-semester utan man och barn. Nu kom tillfället. Tja, eller kommer tillfället någon gång? Jag valde att PRIORITERA att åka till Grisslehamn för att överraska mamma (som fyllt år) och pappa. Valde bort jobb, nya uppdrag, ny podd, osv för att tillbringa tid med enbart dem. Checkade in på hotell Havsbaden precis vid havet och färjan till Åland.

Och vi har njutit i ett dygn av britt-sommarväder, spa, promenader vid havet, mat och prat.

Egentid i mini-svit med mini-bar. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Här finns Albert Engströms museum och hans ateljé belägen på en klippa vid havet efter en kort promenad längs havet. Tänk att få sova här en natt med vågorna som slår upp mot huset…

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Hotell Havsbaden har genomgått en omfattande renovering och utbyggnad. Allt är nytt sedan juli i år. Efter min resa till Indonesien känner jag igen inredningsstilen. Här har det skickats många containrar från Asien… Inte riktigt min stil men ombonat. Det är spa-avdelningen som “gör” det här hotellet.

Med utsikt över havet som närmaste granne kan man bada i 38-gradig utomhuspool och inne finns många pooler (se ovan), bar med restaurang, saunaworld och kall-vak bl a. Servicen är inte riktigt på topp med bl a för lite personal i restaurangen. Kanske får man ge det här stället ett tag för att de ska hinna få igång sin verksamhet. Men om man åker mitt i veckan är det nästan enbart konferensgäster som gör att man får hela spaet för sig själv. Och då spelar servicen ingen roll.

  • Roslagen levererar med råge. Många fina nybyggda hus i gammal stil och många fina riktigt gamla hus också att tjuvkika på… Hit åker jag tillbaka igen – med man och barn. Vi tar nog bilen med på färjan över till Åland och stannar där en natt…
  • Sverige i sensommarskrud. Samtliga foton: Johanna Hulander, Joel home.