Göteborg – Inspelningar, boksläpp, vänner och inredning…

I veckan åkte jag till Göteborg för att spela in ett avsnitt som vi egentligen skulle spelat in i höstas men då blev det snöstorm och tågen strejkade. Så det var en efterlängtad intervju som jag spelade in med Frida Ramstedt som driver Trendenser, Nordens största inredningsblogg. En beundransvärd entreprenör som utvecklat sitt företag på ett unikt sätt. Vi spelade in på mitt rum på Hotel Eggers som ändrade skepnad till podd-studio…

Och för första gången under inspelningen av Inredningspodden blev det både skratt, tårar och mängder av kunskap som Frida delade med sig av. Under två år har hon arbetat med en omfattande handbok i inredning som precis kommit ut. Avsnittet kommer snart där ni får höra mera. Stort grattis också till Frida som idag fyller 40! Välkommen i klubben!

En annan person som jag känner sedan flera år är “Tapet-drottningen och mönster-designern (tillika trädgårdsexperten) Hanna Wendelbo. Också hon bok-aktuell med en bok om kreativitet, blomsterpill och mönsterlek. På kvällen bjöd hon på lyxmiddag i sin studio med några vänner.

Starka, generösa, kreativa entreprenörs-kvinnor som inspirerar så många på olika sätt genom sina sociala kanaler! Du kan följa dom här;

Hanna Wendelbo, Drömma, Krickelin, Sofia-Mokkasin, En annan slags trädgård, Greppi Photographer, Poppy Love you, Snickarglädjen, Anna Cate.

Och sent omsider satt vi där och pratade om jobb, livet mm med ett glas vin medan Hanna fick oss att måla akvareller i en bok alla fått vid sitt kuvert. Bara med Hanna det känns hur naturligt som helst…

(Njöt i fulla drag men med på efterföljande karaoke orkade inte min trötta hjärna som skulle spela in podd dagen efter också – Med Hanna! (Det avsnittet hör du snart i Inredningspodden med mig).

Tips att besöka i Göteborg

Innan jag åkte hem hann jag besöka nyöppnade Röhsska museet. Fin avdelning med kinesiska föremål (då Röhsska i början på 1900-talet arrangerade en inköpsresa till Kina!…).

Palmhuset i Trädgårdsföreningen är ett måste (de stänger tidigt vissa dagar) där gardeniorna blommade för fullt. Vilket ställe!

Foton: Johanna Hulander, Joel home.

Hann även scanna av inredningsbutikerna Artilleriet, Rum21 och Vallgatan 12 som säljer både kläder och inredning. Kul varuhus-tänk med den senare. Gemensamt för dessa tre butiker är att de trotsar butiksdöden genom att erbjuda upplevelser med miljöer, café, service och lyhört sortiment.

(Men för dig som söker mode utöver det vanliga – Missa inte Vallgatan 23! Önskar att en likadan butik fanns i Stockholm.)

I Victoriapassagen finns en pappersaffär fortfarande “Rum för papper” som du inte får missa och caféet Da Mateo (som även finns bredvid Artilleriet i modell XL). Goda sallader och hemgjorda pizzor t ex

Artilleriet i mindre lokaler pga att de bygger ut och Rum21 (bild längst ner).

Tack för två super-dagar Göteborg med vänner! Och jag känner ingen sorg – Snart tillbaka…