Grönt är skönt

 

Att använda växter i inredningen är ett enkelt sätt att skapa trivsel och värme i sitt hem. Dessutom ger de bättre luft. Det är ju bara det där med att komma ihåg att vattna. Den perfekta växten ska då vara orkidéer som tål det mesta. Men inte för mig. Jag som tycker om växter och är en stor konsument av färska blommor har verkligen inte lyckats med dessa vackra växter. Förrän nu. En nära släkting till mig tog tillfälligt över vårdnaden av mitt numera stora antal ledsna orkidéer och redan efter några timmar såg de ut att ha fått ett dopingpreparat snarare än vatten… Några månader senare har jag själv lärt mig sköta om dessa blivande skönheter. 1. Skölj rötterna 2. Spola upp vatten (med näring emellanåt) och ställ dem någon minut i vattnet. 3. Låt vattnet dunsta av. 4. När bladen börjar få ”gelé-konsistens är det dags att vattna, ca 5-10 dagar efter vattningen beroende på värmen. Så nu äntligen får jag uppleva orkidéer som ska blomma om. 

 Äntligen välmående orkidéer

Vackra blomsterarrangemang är verkligen som smycken. De fångar uppmärksamheten och ögat och doftar. Sommarens sista värmedag gick jag på Rosendals självplock och klippte loss en enorm bukett av höstblommor.

 Blomsterarrangemang är som smycken.

I helgen ska jag dock gå till torget och handla min favoritblomma. Amaryllis. Den finns i oändligt många varianter. Jag gillar att man kan använda den som snittblomma och krukväxt. Och den håller länge.

Min absoluta favoritblomma. Från Botany Flowers.

Den här buketten från Botany Flowers.

Se flera idéer om växter på pinterest/joelhome. 

 

]]>