Guldkorn

Att gå på auktionshusens visningar är lite som att öppna en godispåse. Verk och inredning från samlare och privatpersoner som annars inte visas står nu för öppen beskådning. Och experter, vissa som levande uppslagsverk, kan berätta om konstnärer och motiv. Jag lovade visa flera guldkorn från Stockholms Auktionsverk. Karin Broos som slog igenom relativt sent som konstnär skapar “vill ha-tavlor” med sina verklighetsmiljöer som skulle kunna vara hemma hos flera av oss där vi “multitaskar” med mobil, tv och dator eller hur?

Karin Bross. #vintage#moderna#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och skulpturen “Conversation” av Maria Mieseneberger gillar jag skarpt. Skapar tankar kring hur vi samtalar med varandra idag eller hur vi samtalar med oss själva…

Skulptur Conversation. #villhaskulptur#vintage#modern#inredning#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Golvlampan “Lagombra” är som en stor rosa robotlampa med humor och hantverk och det bästa på visningen när det gäller modern design. Det här exemplet nedan visar hur väl viss inredning smälter ihop med konsten och liksom har äktenskapstycke.

Äktenskapstycke mellan inredning och konst. #konst#klassiker#vintageinredning#online#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Folkforms nattduksbord i svensk masonite från 1929 har en historia och design som gör att man bara tycker om dem. 

Roliga nattduksbord med fin historia. #vintageinredning#modernt#online#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Just ja, höll på att glömma historien som berättades av en konstexpert på Auktionsverket om porträttet på Nelson Mandela! Det togs i Stockholm en månad efter att Mandela frigivits efter 18 år i fängelse. Helst ville Mandela undvika fotograferingen men Sten Andersson berättade att Gedda varit Olof Palmes fotograf och fotograferingen blev av under en timme, en rulle film och med utrikesministern som enda närvarande blixthållare och assistent.

 

]]>