Gult som guld – sneak peak på höstens inredningsnyheter

Det är dag två på pressveckan och det du kommer att få se i de svenska inredningsbutikerna är bland annat nyanser av gult. Från klargult till senapsgult och orange.

Vackert stilleben hos Trés PR. Styling Peter Ødegaard. 

Jag har inte varit någon stor fan av gult tidigare men så såg jag den här vasen hos Karin Sköldberg som driver Trendgruppen. Karin är en hängiven kristallsamlare av rang (givetvis med ursprung från Småland) som också sitter med i Målerås styrelse. Vasen i handblåst gul kristall heter ”Padam” och är designad av Anna Kraitz. Den är riktigt tung att hålla och som ett smycke utan eller med blommor. Fin eller hur? Och en av få munblåsta kristallföremål som fortfarande tillverkas i Sverige. (Sade fel pris i senaste poddavsnittet för den stora kristallvasen går loss på 2000 kr.)Vill man gynna svenskt hantverk så tycker jag att man ska handla produkter från företag som de här i dessa present-tider!

Gul kristall målerås padam

Hos Åhléns återfinns också en hel del gult och rost. Som här i vackra växtkärl där Åhléns satsar lite extra.

Åhlens gul inredning nyheter 18

Och apropå gult – vackrast av alla på förra helgens bröllop mellan Meghan och Harry var, förutom bruden, Amal Clooney. Jag såg henne svepa förbi i TV-rutan och hon såg magisk ut i det här. Vilken wow-outfit!

Foto: Vogue Paris.