Hej 2015!

Inleder det nya året med en förkylning. Och vet ni, det var precis vad jag behövde. Jag har fått tid att reflektera, jobba lite, läsa bloggar och gå igenom Pinterest. I pyjamas. Läser om andra inredningsbloggares nyårslöften och reflektioner. Läser ilskna kommentarer om ”perfekta mäklar-hem”. Reflekterar över om jag själv skulle vilja inspireras genom att se t ex mitt kaos-kontor eller barnens spridda leksaker över hela hemmet.  Nej, det skulle inte ge inspiration för någon annan än en sakletare. Alla vi som lever med familj vet ju hur stökigt det blir på en gång och vilka städmaskiner man skulle behöva vara för att hålla lika rent som ett ”perfekt mäklarhem”.  Till priset av att man känner sig på dåligt humör eller har någon tid över för familjen. Jag väljer att fotografera motiv som jag tycker är vackra, informativa eller inspirerande för er läsare. Men jag vill bli bättre och det är mitt första nyårslöfte av de här:

1. Få mina bilder att se ut som jag vill helt enkelt. (Kanske fotoutbildning är något som Trendenser kan ha med i sina kommande utbildningar i år? Blink, blink Frida!).

2. Nytt utseende på bloggen. Plötsligt har två år gått och det är dags att fräscha upp, kategorisera och tänka nytt för er läsare som blir fler och fler. Ett stort och varmt tack för att ni läser!

3. Ge ut en bok. (Spännande projekt).

4. Gå en kurs om något helt nytt, oväntat och sådär handsvettspirrande å jobbets vägnar. 

5. Lära mig redigera film. Något som definitivt kommer under 2015 på bloggen för film är både roligt och lättillgängligt.

6. På det personliga planet  – Resa! Mitt stora intresse innan barnen föddes. Spara, resa, spara, plugga utomlands, spara, jorden runt, spara…, you name it. Alla dessa människor som jag träffat på olika platser när jag bott och rest utomlands tänker jag ofta på. Och funderar över hur de har det. Under småbarnsåren fanns inte lusten där men nu när barnen är så pass stora då tillåter jag mig att riktigt längta ut långt bort i världen. Om några veckor bär det av på årets första äventyr… Lite jobb blir det också så räkna med inredningsnyheter från Florida!

Ni har redan sett bilder från Instagram från jul och Dalarna. Här kommer några ytterligare frostnupna bilder.

#dalarna#inredningsblogg#vinter#dalecarlia#landscape#dalarött#farmhouse#joelhome

#dalarna#dalagård#vinter#dalarött#faluröda#gårdar#farm#winter#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Efter jul åkte alla julsaker åter upp på vinden. Kvar står endast kungsgranen med tindrande barn i sina julfina klänningar.

#jul#julgran#kids#barn#byengberg#christmas#tree#scandinavia#sweden#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Förkylda föräldrar till trots – det blev en riktigt fin middag med dubbla desserter. Små pavlova-tårtor med färska bär och vit chokladkräm.

#dinner#newyear#nyår#dukning#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Klassisk nyårsdukning i vitt, silver och guld. Vit duk ny för året från Hemtex med hålsöm, servis som var min mans mormors bröllopsgåva, Nobel-bestick som var vår bröllopspresent, sparade glas från Orrefors och kristallvas från loppis. Kunde inte motstå vita tulpaner och några vita amaryllisar från Hötorget.

#dukning#nyår#tablesetting#newyear#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Ljusslingan på batteri blev perfekt att använda under alla helger. Vi slapp risken med tända ljus och den lyste i timmar. Varje år får barnen köpa ett nytt julpynt och några av dem använde vi på bordet. Efter jul sålde Illums Bolighus ut sina julsaker för halva priset och då fyndade vi några nya dekorationer till nyår också. Silverstjärnor och stjärnservetter. More is more… 

#nyår#dukning#inredningsblogg#joelhome

#nobel#bestick#inredningsblogg#joelhome#nyår

Dagen efter. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

]]>