Hej årets trädgårdsmässa 2015!

Idag öppnade Nordiska Trädgårdar 2015 på Stockholmsmässan. En gråkylig morgon förvandlades till en grönskande oas. Årets monter blev enligt mig åter Plantagens designad av Oddbirds. Trots att min personliga erfarenhet av Plantagen är dålig då jag för någon månad sedan kryssade till kassan med två kundvagnar fullastade med växter och inredning på väg till en fotografering och vägrades betala med faktura av varuhuschefen.

Trots det så lyckas de med hjälp av designbyrån skapa något som känns helt rätt 2015. Miljön är mycket inspirerande både för inne- och utemiljö. Om några veckor ska nyheterna dimpa ner i varuhusen och vi får se om Plantagen äntligen lyckas få till lite av den känsla de skapar på mässan in i sina stora varuhus. Endast en gnutta vore nog… Plantagens VD bjöd på sin årliga trendrapport som bl a visar att nu börjar yngre män intressera sig för odling av nyttoväxter och ekologiska plantor antagligen kommer att öka i takt med efterfrågan.

#plantagen#trädgårdsmässan2015#stockholmsmässan#inredningsblogg#joelhome

#plantagen#inredningsblogg#tradgardsmassan2015#joelhome

Plantagens monter design Oddbirds. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Årets idéträdgård blev två deltagare enligt mig; Trend-Stefans vackraste “Hängade trädgårdar” och “Rum utan ramar” som på ett gränslöst sätt visade på alternativ odling och inspiration för (sistnämnda) framförallt för barn och skolklasser.

#trendstefan#hängandeträdgårdar#inredningsblogg#joelhome

Trend-Stefans monter. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Årets inspirationsbalkong enligt mig blev Lotta Ahlvars och Hantverkets vänner. Blomstrande broderade kuddar på balkonggolvet. Ja tack!

#lottaahlvar#hantverketsvanner#balkong#odling#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Snyggaste solstolen var den här solstolen. Made in Sweden med Morris-tyg från företaget Solgunga

#solstolen#morris#madeinsweden#tradgardsmassan2015#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Vad följde med mig hem? En stor Waldemars Udde-kruka som jag ska använda till vas. (Fredagsbuketten imorgon!) Redskap till frösådden på sommarstället. Nya fröer. Check. Mera bilder imorgon. God natt!

]]>