Hej bergsmansgården!

Landar här på bergsmansgården mitt i storskogen och lugnet efter en lång bilresa med olyckor på vägen som gjorde att det tog extra lång tid. Men nu är vi här!

Hej gamla bergsmansgård! 
Solnedgång på vägen hit.

Vintern har gått tufft åt trädgården och skogen. Det över 200-åriga trädet bredvid huset har tappat enorma grenar som gör att vi måste ta hit en arborist. Det är ingen barnlek att klättra upp i detta gigantiska träd och tänka att vi fixar det själva med motorsåg och stege… Det kräver proffs.

Från en sida ser det inte så farligt ut men uthuset var farligt nära att få trasigt tak.

Min favoritväxt; Rabarbern, har kommit upp så här mycket. Den växer på flera ställen i trädgården och den här är planterad vid ladugården i lerjorden med lite gödsel som extrakrydda. Nu ska jag luckra upp jorden lite, luckra upp med hönsgödsel och lite mull. Avslutar med att sätta en hink över så ska vi se hur mycket den växer på en vecka. När kan man få skörda till den första pajen?

Vecka ett ser rabarbern ut så här.

När man öppnar upp sommarhuset för säsongen så hittar barnen ”nya” saker igen. Allt blir som nytt. Överallt sprids deras saker som en löpeld. Hm…

 

Invändigt sprids alla nygamla leksaker som en löpeld. 

Bäst just nu? Att få sitta här vid köksbordet. Titta ut över åkrarna. Studera ett rådjur – är det äppelträdstjuven eller?…

Frukost med utsikt över åkrarna. 

Nu dags att ta tag i röjandet på gården. Häng med på Insta stories (@joelhome) om ni vill se hur det går…

Alla foton: Johanna Hulander, Joel home.