Hej Formex hösten 2016!

Formex har slagit upp portarna och en stor del av inrednings-Sverige fanns på plats idag för att se om de kunde hitta någon ny (eller gammal för all del) produkt eller någon ny designer att rapportera om eller köpa in från. Stylisten Tina Hellberg, som skapat årets restaurang- och trendutställning, skapar ju så självklara och genomtänkta inredningar och likaså idag. Färger i rost och jordiga toner på ett nytt sätt. 

#tinahellberg#formex#trend#utställning#joelhome#johannahulander

Tina Hellbergs utställning i restaurangen. Här nyheter från bl a danska Kähler i samarbete med kläddesignern Stina Goya. Made in Thailand. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Den stora behållningen från mässans första dag var att se att det rör på sig vad gäller miljötänk o c h “Made in Sweden” åter igen. Riktigt roligt! Det måste upp till diskussion om det onaturliga i att frakta stora möbler som soffor och kontinentalsängar många långa veckor på havet från t ex Kina i den stora kvantitet som sker idag. Frida Ramstedt som driver Trendenser höll även ettt inspirerande föredrag om just hållbar inredning. När dessa diskussioner tog fart så var det befriande att träffa Karin Kloth som driver Eld blå. Hennes företag tillverkar textilier på Gotland och hon har ett antal väverskor och stickerskor som producerar hemifrån med ullgarn från Gotland. Kvalitet, coolt och så rätt i tiden. 

#eldblå#karinkloth#inredningsblogg#joelhome#johannahulander

Foto: Eld blå.

#eldblå#inredningsblogg#formex#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Med de orden säger jag god natt och stupar i säng! Återkommer imorgon med en riktig bildkavalkad…