Hej HAY+ Ikea!

Vad händer när en jättestor svensk möbelproducent samarbetar med en liten trendig dansk? Jo, det blir riktigt bra. Inte sedan Ikeas satsning på Ilse Crawfords kollektion har jag sett fram emot produkterna som visades ikväll på undersköna skärgårdsmuseet Artipelag. Och det blev bra. En riktigt bra basinredning att ha länge i ett hem med vackra naturfärger helt rätt för den Skandinaviska stilen. Rejäla material. Plåt, aluminium, trä. Och nya Ikea-påsar! 


Rolf Hay, som tillsammans med sin fru Mette, driver det framgångsfulla varumärket sedan 2002, kan pusta ut när nu tre års samarbete är i hamn. 


“Det är ett samarbete som man inte sköter med vänster hand. Vi var tvungna att göra en fantastisk kollektion, allt annat var uteslutet. Vi har fått arbeta med de bästa tekniker, de bästa fabriker. Och vi har lärt oss massor. Det är nyttigt att vara utanför the comfort zone”, konstaterar han. 


Under ett års tid kommer vi att kunna handla kollektionen. Till den 6 oktober kompletteras serien också med barnmöbler. Äntligen för den avdelningen behöver förnyas! 

Mina favoriter? Det lilla bärbara tidsskriftbordet i svart stål, skrivbordslampan med touch dimmer och den gröna spegeln. Check på dem. 

Nästa spännande samarbete att ta del av blir det med Ben Gorhams (ni vet Byredos grundare) doftserie… God natt! Vill ni så ses vi på Insta stories hela dagen imorgon då Formex öppnar! 


En skön grön nyans på plaststolen framför stylisten Pella Hedebys snygga egenskapade vikskärmar. 

Samtliga foton: Johanna Hulander, Joel home.