Hertha Hillfon

Ett konstnärshem så ända in i själen. Det summerar dagens besök i Hertha och Gösta Hillfons kombinerade hem och ateljé i Mälarhöjden utanför Stockholm. Det trista faktum att alltsammans nu auktioneras ut hos Stockholms Auktionsverk gör det ändå mera bitterljuvt att få uppleva. Ska vänföreningen lyckas köpa in huset och konstverken eller splittras allting?

#herthahillfon#konst#art#inredningsblogg#joelhome

Herthas egen ateljé med det största (och högsta utrop) konstverket i förgrunden som ska auktioneras ut. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Keramikern Hertha Hillfon levde och arbetade i sitt hem ända till sin död förra hösten. Mest känd för allmänheten är hon kanske för sina skulpturer av Astrid Lindgren. 

#herthahillfon#inredningsblogg#joelhome

Maken Göstas ateljé med en byst som Hertha gjort av sin man. Foto: Stockholms Auktionsverk.

Hennes make Gösta var arkitekt och konstnär och ritade både utbyggnaden av bostadshuset och ateljéerna åt sig och åt sin fru. Ingenting lämnades åt slumpen. Till och med det som vid en första anblick är en skräphög är till och med den arrangerad… 

#herthahillfon#keramik#konstnär#inredningsblogg#joelhome

#gösta#hillfon#konstnär#arkitekt#inredningsblogg#joelhome

#skulptur#herthahillfon#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Med den här inspirationen avrundar jag för ikväll. Men då har jag inte visat de fina inredningsdetaljerna som ett japanskt bad bakom ateljén, alla möbler som Gösta ritade och lät bygga med mera… 

 

]]>