Home sweet home

Gillar ni att blanda stilar, billigt och dyrt, gammalt och något nytt? Som ni vet gör jag det! Liljevalchs utställning ”Home Sweet Home” består av 12 rum med sådan inredning skapad av Annica Kvint, Cilla Ramnek och Karin Södergren. (De två sistnämnda har tidigare också skapat många fina miljöer på Svenskt tenn och deras kreativitet verkar vara oändlig…).

Temat för utställningen är tänkvärt. Inspireras av designklassiker från 1880-1980, gå hem och återanvänd dina gamla saker på ett nytt sätt (DIY) istället för att kasta ut det gamla och in med ännu en ny pryl. Det numera lite uttjatade ordet eklektiskt, som var temat för höstens Formex, förekommer även här. 

Home sweet home. #sweethome2013#joelhome

Finkudde från Svenskt tenn tillsammans med 80-tals prydnad (hade jag inte sagt nej till 1985…). Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Det handlar om att inredning inte behöver kosta mycket pengar för att man ska trivas i ett hem, det handlar om att tänka kreativt och att tänka till innan man handlar. ”Världen behöver inte en till citruspress”, står det i programmet. J

Rummen har olika teman och det här är vardagsrummet med visst Svenskt tenn-tema.

Svenskt tenn-tema på Liljevalchs. #sweethome2013#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Jönssons katt från Svenskt tenn sitter mitt i en stilmix. Spana in den fina kudden i form av ett hus som jag anar tillverkats av Cilla Ramnek själv? Och den fina mattan längst fram.

Mattan och kudden - favoriter på #sweethome2013#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Arts & Crafts-rörelsen med William Morris (och i Sverige även Carl och Karin Larsson) i spetsen influerar ett rum med hantverket i centrum. Coolt med en Soleido-kjol som lampa!

Arts&Crafts-inredning på #sweethome2013.#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Inredningsstilen i efterkrigstiden illustreras med ett stilleben och fotokonst av Pia Ullin. Ja tack, jag vill gärna ha ett sådant fotografi!

Stilleben och fotokonst från Pia Ullin. #joelhome#sweethome2013

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Det får räcka för idag från den här fantastiska utställningen. (Det enda som störde intrycket var att i princip en antikhandlare verkar ha lånat ut en stor del av sitt sortiment till utställningen. Är vi så ovilliga att låna ut inredning som är både försäkrad och övervakad?!). Imorgon får ni se flera av mina favorit-bilder.

Klänning från Mayla på #sweethome2013#joelhome

Ta-daah. Här är jag. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Till dess njuter vi av fotboll! TGIF eller hur?

]]>