Höstens inredningsnyheter 2016

Jag har åter landat i Stockholm efter en helg på landet där jag 1. Avslutat mina målarprojekt. 2. Spelat in You-tube filmer som nu ska redigeras. 3. Stått öga mot öga med en älg (visade jag med dålig mobilkamera här.


Och så har jag utlovat en lång blogpost om höstens inredningsnyheter. Här kommer de mest inspirerande och hållbara just nu enligt mig – innan vi sett vad Formex bjuder på onsdag! Färgskalan inför hösten är dov – vinrött, mörk grönt, senapsgult och gråa/beiga nyanser finns kvar.


IKEA:s pressavdelning rivstartade efter semestern med att skicka ut nya katalogen som verkar ha fått ett ganska ljummet mottagande i svenska hem. Designern Lisa Hilland är som ni vet sedan länge en av mina favoriter och den här nedan gungstolen är väldigt finfin. Mönstret som monteras fast på skåpen i mitten är också vackra men jag skulle hellre måla direkt på trä och få det att se mera äkta ut. Brickbord som det här gula; Gladom, är otroligt användbara både ute och inne i målad plåt. Längst ner bild från “IKEA Livet hemma” som ofta anlitar inredaren Pella Hedeby för stylingen som gör att det blir stilrent och klassiskt.

 

#ikeakatalogen#2017#catalog#ikea#inredningsblogg#joelhome

 

Foto: IKEA, kollage monterat Johanna Hulander, Joel home.

 

Veckans stora presslansering med anledning av sitt 15-årsfirande stod svenska Klong för. Tyvärr kunde jag inte vara med men bilderna vittnar om en riktig fullträff. Ania Pauser på Klong har designat samt även några riktiga dyrgripar till skåp.

 

 #klong#trio#pot#klassiker#inredningsblogg#joelhome

#klong#inredningsblogg#joelhome

Foto: Klong.

 

Klädkedjan COS som ägs av H&M-koncernen samarbetar med HAY och resultatet får vi se om någon månad i butik. Bilderna ser lovande ut.

#cos#hay#joelhome

 

Foto: COS.

Färgleverantörernas kändissamarbeten fortsätter och inredningsbutiken Grandpas ägare har tagit fram de här kulörerna som passar in i höstpaletten.

#grandpa#alcro#joelhome

Foto: Alcro.

 

Detaljer som förhöjer höstkänslan är det här. En ny pläd står på min inköpslista i höst och den här mönstrade från HEM är ett alternativ.

 #inredningsnyheter2016#trender17#joelhome

Foto: Överst karaff från Design House Stockholm, lampa från Northern Lighting, brickor för fönsterkarmen t ex från Navet och riktiga klassiker från Iittala.

 

Jag kan inte riktigt släppa att jag gillar den här färgkombinationen med blått och lila. En färg jag har svårt för men som här känns riktigt höstig i form av lyxiga alpacka-plädar.

#alpaca#inredningsnyheter#joelhome

Foto: Alpaca från Hästens.

Till sist inspireras jag av Swedeses bild med bokhyllan Libri som här används som sängbord. Inte en direkt nyhet men som ändå passar in AW16/17. Och varför inte matcha med en julgrön nyhet från danska Stelton…

Jag har ett ex av den kycklinggula. Nu ser jag fram emot en fullspäckad jobbvecka! Ha en bra start på veckan! 

#stelton#green#joelhome

 

#swedese#libri#joelhome#inredningsnyheter#16

 

 

Foto: Swedese och Stelton.

]]>