Inredningsnyheter från veckan som gått 

Nyheterna pumpar ut från inredningsföretagen och september bjuder på massor av roliga saker… Lördag den 16 september arbetar jag med Uppsalahem och Ikea där vi tillsammans inrett en lägenhet i projektet Gjutarängen med smart hållbar förvaring och vintage-saker. En kul kombo! Kom dit mellan kl 11-16 om du har vägarna förbi Uppsala! 

Och just Ikea har i veckan skickat ut bilder på sin nya kollektion Görlev som ser lovande ut. Ullmattor och kuddar från Turkiet. Kan ju inte låta bli att gilla den här kurbitsinspirerade mattan. Vilken cool pjäs i en dalagård… 

Foto: Ikea. Säljstart 29 september.

Liljencrantz och KFK snickerier presenterade ett antal möbelpjäser på Tändstickspalatset i veckan. Vackra handsnidade träföremål!


Foto: Liljencrantz X K.F.K.

Flera företag har presenterat nya tapetkollektioner. Borås tapeter lanserar en ny barnkollektion – Scandinavian Designers mini. Det finns hela 51 nya tapeter och bårder att välja bland. 


Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Svenskt Tenn lanserar ett antal bastapeter i några enfärgade kulörer som omväxling. 


Foto: Svenskt Tenn.

Ett drömhus från 60-talet säljs av mäklarfirman Ekenstam i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Har man sisådär 15 miljoner på fickan så slå till! 

Foto: Ekenstam.
Sist men absolut inte minst öppnade bomässan Vallastaden igår i Linköping med ett 70-tal visningslägenheter och föredrag att botanisera bland. Jimmy Schönnings gröna inredning fastnade jag för. Nu hoppas jag hinna åka dit och  göra ett specialjobb… 


Foto: Per Magnus Persson.

God natt och låt oss hoppas på en bra vecka! Jag hoppas för egen del på att få sova en hel natt utan smärta i axeln…