Inredningsnyheter från veckan som gått

Förra veckan arbetade jag för fullt med att bli klar med en sprillans ny visningslägenhet för Uppsalahem tillsammans med Ikea och deras superinredare Linda Österman. Byggdammet yrde kring oss hela veckan men vi lyckades bli klara precis i tid kl 11 i lördags! Inredningen är skapad för att passa den lilla familjen som bor i en tvåa på 60 kvm med en liten baby. Smart förvaring, som är Ikeas specialitet, och vintagedetaljer blev en kul kombo. 
Vardagsrummet blev hjärtat i den här nyproducerade hyreslägenheten som fått en målad fondvägg och en tegeltapet på motsvarande sida.


Uppåt väggarna för att få plats med så mycket som möjligt. Det här paret passade på att känna av trivseln i lägenheten. Möbler och matta från Ikea, kuddar i fåtölj tv Issey Miyake från Iittala, pläd Hemtex, rosa kudde Himla, golvkudde Mimou med plats för extratäcke eller kudde. Keramik loppis samt Nittsjö urna som säljs på Uppsalahem. Konst på stålvajer (från Ikea): Oljemålning auktionsfynd, nytt fotoprint från Absolut Art, th nederst miss Papperista print säljs via Uppsalahems Bobutik. Överst tv grafisk print Men at work, överst th privat, underst Foto: Johanna Hulander.

Mittemot divanerna finns förvaring under tv:n och det här nya vitrinskåpet, som går att låsa, fyllt med vacker 70-talskeramik.


Tavlan var ett #DIY hastverk som jag skapade på 15 minuter för att få in färg. Ram från Panduro som också har färg. 


Foto: Johanna Hulander

En liten genomgångshall fylls med det nya väggmonterade förvaringssystemet Svalnäs i bambu mot en mörkblå fondvägg. Blir en perfekt yteffektiv skrivplats. 


Och sovrummet får många funktioner. 


Sovrum för föräldrar, klädförvaring, barnrum, bekväm amningsplats, skötplats mm. 

Den här förvarings-sängen är skapad av byråerna Nordli i olika bredd för att passa en resårbotten på 140 x 200 cm. Längst in mot väggen fäster man en list som resårbotten får vila mot. Sätt fast botten med vinkeljärn. Den här sängen kostar cirka 8000 kr totalt med just den här resårbotten. Visst blir man sugen att börja bygga?… Tack Linda Ö på Ikea för kreationen! 


Mjukt rosa satinlakan från Himla, beige örngott Ikea och vita broderade från loppis. Lampa Ikea PS, golvkudde och soffkuddar föregående bild Mimou

Foto: Johanna Hulander. 

I veckan har pressbilder inför julen 2017 rasat in. Ikeas julavdelning står klar om tre (!) veckor. Är ni redo? Imorgon bjuder Ellos in till Julmys.  Jag är ju inte riktigt klar med sommaren ännu. Kanske visar jag en smygkik på Insta stories