Inredningsnyheter från veckan som gått 

Välkommen oktober! En månad som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta då vår äldsta dotter Cecilia föddes en varm oktoberkväll. En person som sorgligt nog inte längre finns med oss men som har haft en speciell plats i våra svenska hem var folkvettsexperten Magdalena Ribbing. Vem har inte läst hennes råd om hur man ska uppföra sig på olika typer av middagar, bröllop etc. En färgstark journalist som vi kommer att sakna!


Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Inom inredningsvärlden lanserade Ikea sin nya app – Ikea place. Ta ett kort på det rum du ska möblera och börja klicka in saker. Jag har så klart laddat ner den och börjat se hur den fungerar. Hiss eller diss? Vad tycker ni som testat?

Foto: Ikea place.

Iris hantverk tar hjälp av Karin Kloth som driver textilföretaget ELDBLÅ på Gotland. Hälsat på hos henne då min otroligt skickliga vän Martina Eriksson delar kontor med henne i Visby. Så här fina miljövänliga produkter kommer fram då. En smidig brödpåse och en ny smart kroklist.


Foto: Iris hantverk.

Klädmärket Totême, vars grundare Elin Kling och hennes man, nu flyttat hem från New York, öppnar shop-in-shop på Åhléns. Deras showroom inreddes av Christian Halleröd och så även denna gång. Exklusivt och stilrent.


Foto: Totême.

Veckans till salu-objekt är norska inredaren och bloggaren Elisabeth Heijers lägenhet som nu säljs. En skandinavisk inredning med en blandning av Ikea och exklusiva val. 


Foto: Elisabeth Heijer.

Åhléns nya höstbilder ser trevliga och köpvänliga ut för hösten. 


Foto: Marcus Lawett.

Och sist men inte minst så planerar jag och inredningsdesignern och bloggaren Annette Eriksson några spännande saker tillsammans. Så här såg det ut i veckan på nyrenoverade Strand hotel när vi smidde planer. Mer om det längre fram! 


Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Nu laddar jag för ett födelsedagsfirande för en 11-åring som ska få sin drömtårta genom Daniel Roos… Tack Pastry Design som fixar denna veckas chokladdröm… 

Innan jag somnar ska jag läsa denna veckas bok. – ”Unshakable” av Tony Robbins. Missa inte Trendpoddens bokklubb där vi tipsar om nya böcker varje vecka från och med NU