Inredningsnyheter från veckan som gått

Julen är här… Ja i alla fall om man får tro alla inredningsföretag som skickat pressbilder inför julen. Men nej, jag tycker det är för tidigt att skriva om julen. Först ut är Halloween och sedan ska jag ge er mina jul-favoriter. I veckan som kommer ska jag dela med mig av tips till Halloween-festen inför en kommande middag för vuxna och barn…


  Pumpa-paj till Halloween! Foto: Martha Stewart.

  Jag kommer själv att vara långt borta över jul så pyntandet kommer att vara uppe tidigt hemma hos oss och därmed massor av julinspiration och tips för er läsare…Men det får vänta ett tag. 

  Vad har hänt i inredningsvärlden i veckan? Auktionsvärlden har visningar inför kommande slagauktioner bl a Bukowskis Contemporary. Det säljs många vill-ha-objekt och konst från 60-talet och framåt. 


  Foto: Bukowskis.

  Glasväggar med svarta stålramar har varit väldigt poppis men svårt och dyrt att bygga från scratch. Därför har Elfa Lumi börjat tillverka glasdörrar i sina fabriker efter mått som ska göra det enklare. Billigare vet jag inte men snyggt och smidigt.


  Foto: Elfa Lumi AB.

  Nu satsar Bemz på sammetsklädslar i ett antal färger till alla Ikea-modeller med sin nya Malmen velvet. Praktiskt med avtagbar klädsel när man väljer samer. 


  Foto: Bemz.

  En inredningskedja som är lika trendmedveten som klädkollektionen är Zara home. Mycket är överdådigt för den svenska marknaden men det finns en nordisk del som slår an till oss skandinaver. Som här när de visar ny keramik. 


  Foto: Zara home.

  H&M home har hyrt in sig hemma hos inredaren Louise Liljencrantz för att fotografera sina nya sängkläder i bomullssatin. Överkastet i polyester ser också ut att vara ett fint budgetköp. 


  Foto: H&M home.

  Med dessa rader önskar jag dig en bra start på veckan! För mig blir det en vecka fylld av 3P – press, podd, plaisir 😉 Skämt åsido, min vän och tillika poddkollega Johanna E och jag poddar tillsammans på samma plats och givetvis ska vi göra roliga saker…