Inredningsnyheter från veckan som gått

Sent omsider kommer det sista att rapportera från veckan med Formex och alla andra visningar som varit runtom i veckan. Håll i er – här kommer ännu mera inredningsnyheter: 

Svenskt Tenn inledde veckan med sin nya utställning “Who are you?”. Denna gång skapad av deras egna inredningsateljé. Stilfullt som vanligt. Föll som en fura för den här pallen (nedan) som Josef Frank ritat men som inte finns i produktion. 


– Ett av mina favoritföretag Himla slog på stort vid sidan av Formex detta år (nej, jag var inte bjuden av PR-byrån på middagen för de riktigt viktiga bloggarna, men hälsade så klart på i deras utställning). De presenterade sitt nya samarbete med Daniella Witte, fotograf och stylist. Mycket duktig som jag verkligen gillar. 

Foto: Daniella Witte för Himla.

– Det familjeägda schweiziska inredningsföretaget Vitra gjorde världslansering av några nya produkter. Elefanten i nytt material och fåglar i nya färger.


Love Warriors fortsätter sin resa med nya fototryck, Stockholm-Tokyo-keramiken är mycket vacker. Som vanligt finast stylad av Peter Ødegaard hos Mia på Trés. 


– En av mina svenska favoritdesigners heter Anna Elzer Oscarson och driver AEO studio. Nu kommer hennes keramik i rost! 


– Cervera tar in Paradisverkstadens produkter och blandar in med sina egna serier.


– Emma von Brömssen samarbetar med Kajsa Cramer i det gemensamma projektet Bliss. Vackert blir det då! 


– Maria Montazami är tillbaka och skapar en fortsättning på julserien för Fyrklövern. 


H&M home tar in proffsteamet Lotta Agaton, Pia Ulin och Therese Zennerholt för att producera kökskampanjen till hösten.

Foto: Therese Zennerholt för H&M home.

– Och apropå H&M har nu deras nya satsning Arket öppnat på nätet och slagit upp portarna till sin första butik i London. Verkar vara blandat mottagande av kedjan.

– Och så till mat-drottningen Leila som nu startar inredningslinje med egen butik i Mood-gallerian. Stilen är New England och stilen känns igen från hennes tidigare inredningsbok.

Hemtex stod för några fina textilier till jul. Bland annat det här bäddsetet. 


Stolab börjar producera klassikern Pinnokio designad av Yngve Ekström. En av de vackraste pinnstolarna! Den här kulören gillar jag.


Foto: Stolab.

– Sist men inte minst lanserade konceptet Apartment Stockholm (Dusty Deco, Alexander White, Walles & Walles etc) ett gemensamt till salu-objekt på Bastugatan på Söder. Och inredningen var riktigt läcker med antikviteter, konst från samarbetspartners eller hur? Kul ställe att ta en drink på tillsammans med Annette


Foto: Dusty Deco.

Snygg mix av soffbord. 


Foto: Johanna Hulander, Joel home (samt de som saknar hänvisning ovan). 

Nu tackar jag för den här vecka och önskar god natt!