Inredningsnyheter jag gillar

Den här veckan har helt överskuggats av att Nationalmuseum öppnar imorgon lördag. Under fem år har det renoverats till en kostnad av 1,2 MILJARDER! Lite charmigt att man öppnar först för barn från hela Sverige under en heldag innan alla andra inkl press. Och jag missade ju för-visningarna så nu får jag ställa mig bland de andra 10 000 besökarna som väntas varje dag för att kunna visa dig mina favoriter.

Foto: Nationalmuseum.

Jag har varit på Gotland i veckan och spelat in ett avsnitt av Inredningspodden med arkitekt Martina Eriksson som ni ska få lyssna till snart. Och givetvis blev jag helt hänförd av de hus hon ritat på Gotland. Fick en sådan lust att be Martina att skissa ett hus till oss direkt… Sådant miljö, vind och klimat-tänk som hon har är ovanligt. När jag kom hem från Gotland bläddrade jag i en internationell utgåva av “Elle Decoration Country” med de vackraste hemmen i hela världen. Och där fanns huset Martina ritat till sig själv med.

Mina egentagna bilder kan inte mäta sig med dem men du förstår känslan i det här huset.

Hemma hos arkitekt Martina Eriksson, även med i första avsnittet av SVT:s nya satsning “Hemma hos arkitekten”. Foto: Johanna Hulander, Joel home.