Inredningsnyheter jag gillar

Idag föll den första snön i Stockholm. Och då känns det lite mer ok med julen som anlänt i butik. Monica Försters designstudio har designat fina klassiska julsaker för Georg Jensen.

Foto: Monica Förster Designstudio.

Stockholms paradgata Kungsgatan är tänkt att bli ett inredningsområde. Och nu i dagarna har Rum21 öppnat sin stora butik i två våningar.

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Granit har alltid ett bra bas-sortiment och inför julen finns bl a det här kärlet som jag ska köpa och fylla med växter och faktiskt ljus inför advent… Också ett tips för dig som har smala fönsterbrädor. Ni ska få se hur det blir.

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

En av Sveriges mesta “inne-butiker” för vintageälskare är Dusty Deco. Nu har ägarna flyttat till Mallorca och startat en butik också i Palma där de också kommer att tillverka egen keramik med lokala hantverkare. Spännande!

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Vi är mitt i Halloween-hysterin här hemma. Det blir spöken och otäckheter av allt som går… Men hinner man inte så finns det så klart massor att köpa färdigt. Som sådana här små söta spöken där det enda som behövs är färdiga maränger och chokladsås 🙂 .

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Vi tar det lite lugnare i år än tidigare men följer allt vad mina vänner Helena Lyth och Kreativa Karin gör för total inspiration!

Färgföretagen som Farrow & Ball, Jotun, Alcro och nu senast Beckers har alla lanserat sina nya färgkartor för 2019. Gemensamt för alla är de beiga och bruna tonerna som dominerar. Grönt och lila är också färger som syns hos alla i olika nyanser.

Från Beckers pressfrukost där dukarna var målade med senaste kulörerna. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Inredningspodden med Johanna Hulander

Inspelningarna pågår för fullt av min nya podcast “Inredningspodden med Johanna Hulander”. Ett långt förarbete går mot lansering. I juni ansökte jag om att registrera varumärket och nu först är vi i lanseringsstadiet. Grafisk profil har tagits fram med hjälp av duktiga Emil Naula https://design.naula.se/. Emil driver en egen grafisk design-byrå och så här ser logos ut för Inredningspodden.

Grafisk profil och omslag för Inredningspodden med Johanna Hulander. Skapat av Emil Naula på design.naula.se/.

Allt tar sin tid men så arbetar jag också grundligt… Ibland för grundligt som min poddkollega i Trendpodden säger emellanåt. Gå gärna in på hemsidan och prenumerera på Inredningspoddens nyhetsbrev. Klicka här. Och här börjar ni prenumerera på podden så att ni får alla avsnitt direkt när det första släpps nästa vecka!

Sist men inte minst denna vecka har Arkitekturupproret (med 35 000 följare) röstat fram Sveriges fulaste stad eller för att vara helt korrekt “Sveriges mest förfulade stadskärna”. Och det blev en känd ort för min del – Borlänge. Rätt eller fel? Vad tycker du?

Ha en riktigt skön helg!