Inredningsnyheter jag gillar

Vilken vecka det blev. Händelselöst är inte min melodi just nu. Inredningspodden slog lyssnarrekord med senaste avsnittet med Frida Ramstedt och blev Sveriges största inredningspodd som handlar om inredning, design och arkitektur! Ett nytt samarbete damp ner som du kommer att få se i sommar. Min influensa blev lunginflammation som blev viloläge. Punkt. Men det gav desto mera tid att botanisera i alla nyheter som florerat de senaste veckorna som jag gillar men inte hunnit skriva om.

Salone del Mobile i Milano öppnar imorgon 8-14 april

Just i skrivande stund är en stor del av design-Sverige på väg (vissa färdas genom Europa med tåg t ex Emma Olbers som jag spelat in ett poddavsnitt med) till Salone del Mobile och Design Week Milano  som öppnar imorgon. Mejlen är full av lanseringar som är planerade att ske under den kommande veckan. Danska Skagerak har tagit plats hos superkända Rossana Orlandi för att presentera nyheter och Svensk Form visar just det i den gemensamma utställningen “HEMMA Gone Wild“.  

I Japan öppnade Muji sitt första egna koncept-hotell i Ginza, Tokyo. Intressant att följa! Skulle nog kunna fungera lika bra i Sverige… Antar att rummen är kompakta.

I Danmark har ett omfattande magasin “Ark Journal” lanserats om inredning, arkitektur, design och konst som ska ges ut två gånger per år. Roligt att modiga människor tror på papperstidningar i speciella former som säljs på få utvalda ställen. Vi har Residences Bookazine här i Sverige…

Foto: Ark Journal.

Och i Sverige händer det mycket. Ett nytt tapetvarumärke, där Emma von Brömssen och Daniel Långelid designar, har lanserats i samarbete med Ulricehamns tapetfabrik. En kollektion som passar bra med gamla saker som här.

Foto: Långelid/von Brömssen.

Habo Selection lanserar husnummer anpassade för olika arkitektur och husstilar skapade av typografdesignern Göran Söderström som bl a designat till Acne Studios, Fjällräven mm. 

Foto: Habo Selection.

Kasthall skapar mattor med smyckesdesignern Lara Bohinc men tyvärr fick jag inte något pressutskick från PR-byrån som lanserade samarbetet. 

Stylisten och designern Sanna Evers (också en tidigare poddgäst!) skapar inspirationsmiljöer runtom i Sverige för Myrorna Upgrade med saker från deras sortiment. Äntligen! 

Foto: Sanna Evers instagram.