Inredningsnyheter jag gillar

Fredagar är (förutom måndagar) min favoritdag. Därför kommer jag att återinföra en klassiker som jag haft tidigare på bloggen – Samla nyheter, eller saker jag gillar, som stormar in i mängder på mejl. Det kan vara smarta produkter för hemmet. Allt ifrån en disktrasa och diskborste i miljövänliga material och med snygg design som faktiskt har funktion och är så snygga att de gärna får visas upp för världen för jag har testat och tycker så. Annars skriver jag inte om det…

Men jag kommer också om att skriva om nyheter inom återbruk, hållbarhet, tipsa om saker på auktionssajterna (som jag själv gärna skulle klicka hem men har bestämt mig för köp-stopp, så jag ge dig som inte har ett överfullt hem mina bästa tips). OCH allt behöver inte kosta jättemycket för att vara hållbart. Jag tycker som du vet om att blanda budget med lyx. Jag är en riktig fyndexpert. På fredagar kommer ni att alltså att få en härlig blandning just här.

————————————–

Den här veckan har Hanna Wendelbo, designat en fantastiskt fin kollektion “Apelviken” för Midbec wallpapers. Hanna är en kreatör av stora mått och inspirerar verkligen genom allt från sitt Instagram-konto där man kan se när tapetmotiven målas fram och sina workshops med blomstermandala. Och snart en bok.

Min favorit – tapeten Filippa. Foto: Midbec.

Auktionsföretaget Bukowskis har fått ett drömuppdrag som tar sin början idag fredag då visningen öppnar. Under 60 år samlade entreprenören Rolf Schmitz de vackraste föremål och konst på ett helt våningsplan i sin bostad på Strandvägen. I våras dog han 91 år gammal och önskade att hela hemmet såldes på auktion. Lite vemodigt eller hur? Klicka här för att se katalogen.

SChmitz1010.jpg

Foto: Bukowskis.

H&M som haft en tuff period visar sakta en liten vändning uppåt och jag tror det beror på att de börjat lyssna på vad kunderna efterfrågar helt enkelt. Titta på deras butik i köpcentret Fältöversten så förstår ni. Anpassad till målgruppen fullt ut. Mini-café med sin matsatsning It’s pleat, pop up-yta, enbart nya kollektioner också anpassade för målgruppen mm. Deras H&M home satsar nu på en Classic Collection som ska upplevas lite mera som internationellt lyxig.

Foto: H&M home.

Carl Hansen & søn relanserar den finaste lilla tvåmanssoffa CH72 från 70-talet.

Foto: Carl Hansen & søn.

Att sälja kök i en pop up-butik mitt i Stockholm visade sig gå så bra för Ikea att de nu åker på turné genom södra och mellersta Sverige med containrar som byggs upp med kök. Kul lösning!

FM Mattsson lanserar en modernare linje Sihlouet med bl a mattsvart yta. Lite nyare känsla av ett annars ganska så traditionellt företag som säljer lite tristare design i stora partier till stora bostadsbyggare.

Foto: FM Mattsson.

För dig som har vägarna förbi Stockholm så öppnar Affordable Art i Nacka. Pågår mellan 11-14 oktober.

OCH på tisdag öppnar Nationalmuseum dörrarna för press en hel dag! Museet som varit stängt i fem hela år har anlitat några från Sveriges designelit för att ta fram unika kollektioner och inredningar såsom Emma Olbers, Carina Seth Andersson. Men jag är på Gotland för att spela in ett avsnitt av Inredningspodden så jag får sälla mig till köerna den 13 oktober då det öppnar för allmänheten. Trevlig fredag! Och kommentera gärna vad du vill läsa mera om!