Inredningspodden möter Thommy Bindefeld, Svenskt Tenn

Ett efterlängtat och efterfrågat avsnitt av min podcast Inredningspodden av många (och av mig!) finns ute nu.

För Svenskt Tenn har en särskild dragningskraft för många och det var med lätta steg jag drog min inspelningsväska till Strandvägen och Svenskt Tenns butik där jag och Thommy Bindefeld, Marknadschef och Kreativt ansvarig, spelade in veckans avsnitt i ett runt rum fyllt med Josef Frank-textilier…

Thommy Bindefeld, Svenskt Tenn utanför Estrid Ericsons arbetsrum. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Fokus för veckans inspelning var Estrid Ericson som grundade framgångssagan Svenskt Tenn redan på 20-talet. Hon var en okonventionell affärskvinna som kallades “Direktör i sköna ting” men hon var själv både designer och inredare.

Och hon hade en känsla som få att hitta rätt samarbetspartners. Vi pratar om det livslånga samarbetet med Josef Frank men även vad det är som skapar Svenskt Tenns unika inredningsstil.

Foto: Johanna Hulander, Joel home, men de två fotona ovan är tagna av Lennart Nilsson! En livslång vän till Estrid Ericson.

Samarbeten med de främsta konstnärer och designers har hela tiden kännetecknat Estrid Ericsons Svenskt Tenn. Just nu pågår ett samarbete med Luke Edward Hall (bild ovan), den hypade brittiska konstnären och i sommarutställningen hyllas vänskapen med Piero Fornasetti (bild nedan) som hade ett vänskapsavtal att Svenskt Tenn var enda återförsäljare i Sverige.

Vi pratar också om hur Thommy själv inreder hemma efter att ha omgett sig med Svenskt Tenns inredning under så många år. (Du kan aldrig gissa vem som får Josef Frank-kuddar i present i Thommys familj…).

Det här är ett avsnitt du inte får missa! Lyssna här eller på Inredningspodden.com.