Inredningspodden möter tre möbelföretagare från Danmark, Sverige och Finland under designveckan – Nutid och framtid?

Den största möbelmässan och designveckan i Skandinavien har precis avslutats. Många tidigare poddgäster har hyllats under veckan som gått – Fredrik Paulsen skapade designbaren på årets möbelmässa; han vann även ett flertal priser som årets designer. Louise Liljencrantz utsågs till årets inredare, Monica Förster fick pris för årets möbel, Emma Olbers fick pris som årets designer och Thommy Bindefeld på Svenskt Tenn fick årets hederspris.

Vid Elle Decoration Design Awards pressfrukost. Foto: Johanna Hulander.

I vimlet har jag träffat tre möbelföretagare från tre olika länder; Danmark, Sverige och Finland. Hur ser de på framtiden och kommer sättet vi konsumerar inredning att förändras? 

Först ut är Knud Erik Hansen, ägare och vd för det danska familjeägda Carl Hansen & son som omsätter nästan en miljard danska kronor. 

Därefter fick jag en kort pratstund med Henrik Ljung, vd och delägare i det svenska familjeföretaget Dux som omsätter drygt en halv miljard kronor. Jag möter honom i en välbesökt lägenhet som de inrett till designveckan tillsammans med danska Norm Architects och Menu.

Sist träffar jag Esa Mäkitalo, VD och ägare av det finska möbelföretaget Adea, som har valt att ha all produktion samlad i sin fabrik i Finland. I Adeas monter på möbelmässan pratar vi om det och om köpbeteendet förändrats när det gäller inredning i Finland? Lyssna här.